Over ons

In 1932 is er in Callantsoog een toneelvereniging opgericht, deze heeft een paar jaar bestaan. In 1947 is er opnieuw een toneelclub opgericht, onder de naam Toneelvereniging Callantsoog deze bestaat tot aan de dag van vandaag nog steeds. Ook heeft niemand in die jaren het idee gehad een andere naam te bedenken voor de vereniging. Alle verenigingen in de omtrek hebben tot de verbeelding sprekende namen. Maar niet in Callantsoog; hier zijn en blijven we nuchter.

Enkele jaren geleden hebben we een dip gehad; het aantal spelers daalde tot een minimum en ook de broodnodige vrijwilligers lieten verstek gaan. De laatste paar jaar gaat het weer bergopwaarts door de komst van nieuwe aanwas. We hebben in deze 70 jaar een heel scala aan toneelstukken gespeeld, van onderbroekenlol tot heel serieus. Wie herinnert zich niet “de moeder van David S.” Het was een stuk dat de gemoederen niet onberoerd liet. Tijdens het 65-jarig bestaan hebben we een stuk over het dorp en de visserman gespeeld. En ook de immense penis die op het toneel te zien was in “Lysistrata” komt nog vaak ter sprake.
Toneelspelen is leuk, het ontspant en het geeft energie om samen met je medespelers iets moois op de planken te zetten. Als de zaal dan ook nog vol zit en het publiek geniet, is dat de kers op de taart.  We hopen nog veel mensen te verblijden met onze toneelstukken.

Maart 2017 Gebroken IJs m.m.v. Keetkoor

 

 

Nieuws

Agenda

Contact

Contact­persoon
Colinda van der Meulen
Adres
Helmweg 27
1759NG Callantsoog
Telefoon
06 20 80 18 99